Sudderlapjes
Het is nu nòg makkelijker uw suddervlees ouderwets lekker te krijgen dankzij Van Schip’s juspoeder. Dit cupje is voldoende voor: 1/2 liter jus en 500 – 700 gram suddervlees.
Hoe gaat u te werk:
Laat 50 gram croma of braadboter in een kleine braadpan op hoog vuur smelten. Breng het vlees op smaak met alleen wat peper en zout. Braad de runderlapjes aan; dit duurt ongeveer 2 x 2 minuten (net zoals een biefstukje). Het cupje juspoeder lost op in ½ liter water; goed de klontjes eruit roeren. Als de lapjes aangebraden zijn, haalt u ze uit de pan en giet het opgeloste juspoeder erin. Breng dit geheel aan de kook; de jus begint nu licht te binden. De lapjes kunnen terug in de pan en laat ze rustig 3 – 3½ uur sudderen (blub blub)*. Tijdens het sudderen kunt u de lapjes een keertje omdraaien.
*Vaak is het niet eenvoudig om de lapjes tegen de kook aan te houden.
TIP: de oven op 100 graden Celsius en de pan met de deksel erop 3½ uur in de oven plaatsen. Het deksel op de pan; dan dampt de jus niet in.