Schouderrollade

De rollade is al mild gekruid en gezouten, dus kant-en-klaar om gebraden te worden. Om een zo fijn mogelijk vleesgerecht op tafel te krijgen volgen hier enkele bereidingstips.

  • Neem een stevige braadpan met een dikke bodem.
  • Smelt de margarine (ongeveer een ½ pakje).
  • Laat de boter bruisen en leg het vlees in de boter.
  • Rol de rollade rustig door de jus totdat er een lichte braadkleur op de buitenkant komt. Het gas op ¾ vuur.
  • De rollade nabraden met de deksel schuin op de pan. Het vuur iets lager draaien van ¾ naar ½ tot ¼.
  • Rol de rollade ieder kwartier voorzichtig om en giet er een beetje jus over, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
  • In totaal mag de rollade 1 uur tot 5 kwartier nabraden. De totale braadtijd komt dus op zo’n 5 kwartier tot 1½ uur.
  • Snij de rollade met een scherp mes in mooie dunne plakken.

EET SMAKELIJK