Schouderrollade
De rollade is al mild gekruid en gezouten, dus kant-en-klaar om gebraden te worden. Om een zo fijn mogelijk vleesgerecht op tafel te krijgen volgen hier enkele bereidingstips.
- Neem een stevige braadpan met een dikke bodem.
- Smelt de margarine (ongeveer een ½ pakje).
- Laat de boter bruisen en leg het vlees in de boter.
- Rol de rollade rustig door de jus totdat er een lichte braadkleur op de buitenkant komt. Het gas op ¾ vuur.
- De rollade nabraden met de deksel schuin op de pan. Het vuur iets lager draaien van ¾ naar ½ tot ¼.
- Rol de rollade ieder kwartier voorzichtig om en giet er een beetje jus over, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
- In totaal mag de rollade 1 uur tot 5 kwartier nabraden. De totale braadtijd komt dus op zo’n 5 kwartier tot 1½ uur.
- Snij de rollade met een scherp mes in mooie dunne plakken.
EET SMAKELIJK