Van Schip, Keurslager

Historie

In 1984 zijn Juul van Schip en zijn vrouw Marianne een slagerij begonnen in een boerenschuur in Houten. Hier zaten zij samen met groenteboer De Bruin en bakker Bom.

 

De slagerij is in de loop der tijd 4 keer verbouwd. Het assortiment is met zijn tijd meegegroeid en nog steeds zijn vele klanten vanaf de eerste dag nog steeds trouwe bezoekers.

Bij de laatste verbouwing in 2007 is de hele slagerij compleet vernieuwd. Zowel de winkel als ook de werkplaats zijn gemoderniseerd. Samen met de echte bakker Schalkwijk en de Jumbo kunnen wij uw complete boodschappen verzorgen.
Wij zijn trots op onze slagerij én op ons personeel. Met elkaar hebben wij ons tot doel gesteld om van onze klanten niet alleen tevreden klanten te maken, maar vooral enthousiaste fans! Wij streven naar perfectie en willen graag nog meer geven dan wij beloven.
Kortom; het vertrouwen dat wij krijgen van de klant in o.a. de kwaliteit die wij leveren (elke dag opnieuw), waar maken, zodat men graag voor onze (h)eerlijke producten en ..... natuurlijk ook een beetje voor de gezelligheid terugkomt. Vandaar dan ook onze slogan:
Voor kwaliteit en klantvriendelijkheid

Worstmakerij

Balkenbrij

Een echt oud-Hollands winterproduct uit eigen worstmakerij. De balkenbrij even om en om bakken en u heeft een ware traktatie op brood.

Speksoorten

Lekker bij al uw stamppotten.
Al onze speksoorten zijn zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

  • Spekblokjes
  • Zuurkoolspek
  • Kaantjes
  • Vet spek

Specialiteiten

Specialiteiten die in deze periode zeker niet mogen ontbreken:

  • Bloedworst in plakken
  • Gesmolten reuzel

Rookworst

Heerlijke rookworst die in eigen worstmakerij traditioneel wordt gerookt.

  • Fijne rookworst (ook éénpersoons)
  • Grove rookworst
  • Runderrookworst
  • Zoutarme rookworst (op aanvraag)

Nieuws

Bij Van Schip is alles GOUD WAT ER BLINKT!!

Eens in de drie jaar wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht de Slavakto gehouden. Daar komen ondernemers uit heel Europa bijeen om de nieuwste ontwikkelingen omtrend - alles wat met eten - te maken heeft.
Het is dé internationale vakbeurs voor slagers.

Een paar dagen voor de start van de Slavakto kunnen alle slagers hun ambachtelijk gemaakte producten inleveren om te laten keuren door onafhankelijke 'lekkerbekkies' ook wel keurmeesters genoemd. Zij keuren streng maar rechtvaardig. Onder nummer - dus niet op naam - zodat vriendjespolitiek uitgesloten is.

Deze keer - Slavakto 2015 - besloten wij (weer een keer) mee te doen met 4 producten namelijk:

- Houtskool gegrilde bal gehakt
- Pulled porc schotel
- Grillworst
Cowboy rosbief

Onze eigen gouden regel: vers, kwaliteit, smaak en geur - dus de passie en liefde voor het slagersvak in onze producten 'proppen' - werd beloond!

Wij zijn blij dat alle vier de producten met Goud zijn bekroond; de Cowboy rosbief kreeg daarbij zelfs het predikaat Goud met ster.

Een 10 voor rundergehakt

Een paar keer per jaar worden alle Keurslagers 'stevig' gekeurd door zowel de Vereniging van Keurslagers als een onafhankelijk gecertificeerd kwaliteitsbureau. 
Het gaat om strenge eisen die behaald moeten worden die vaak verder gaan dan de wettelijke regels. 
Een onderdeel van deze (onaangekondigde) bedrijfskeuring is de rundergehakt keuring. 

Wij zijn trots u te kunnen melden dat wij vele jaren op rij de felbegeerde 10 = uitmuntend(!) weten te behalen voor de kwaliteit van ons rundergehakt. 
Onze slagers Chris, Ivo, Jexcel, Cheyenne, Kirstin, Jip en Juul doen er dan ook alles aan om die constante kwaliteit keer op keer te waarborgen. 
Deze mannen en vrouwen zijn - en blijven gefocused en u profiteert daarvan!
 

Voor kwaliteit en klantvriendelijkheid

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten