Kiprollade (±500-600gr)

Wil jij je (rauwe) kiprollade mooi egaal  gebraden?
Dan hebben wij een nieuwe braadmethode voor je met ongebruikelijke tijden en temperaturen. Vertrouw op ons want het resultaat is top!

  • Wij rekenen ±150 – 200 gr vlees per persoon.
  • De rollade is al licht gezouten, extra zout en peper laten we aan jou over.  
  • De rollade 5 minuten rondom bruin braden in de braadpan met een half pakje boter.
  • Daarna de pan zonder deksel in de oven, de hete lucht kan dan bij het vlees komen. De  temperatuur  op 140ºC , de stand op “hete lucht”, dus alleen de ventilator aan en geen boven- of onder-verwarming.
  • Maak gebruik van een kernthermometer en stel deze in op 75°C
  • Is de rollade goed zet de oven op 80 ºC om hem warm te houden, zonder dat hij te gaar wordt.


Voor een gevacumeerde voorgegaarde kiprollade:

• Zet een pannetje met voldoende water (genoeg water zodat de rollade helemaal koppie onder kan) op het vuur en laat deze tegen het koken aankomen.
• Plaats de gevacumeerde rollade in de pan en zorg dat de rollade volledig in het water ligt.
• Laat de rollade ongeveer 45minuten in het pannetje met het water tegen de kook aan warm worden.
• Haal de rollade uit de pan, verwijder de vacuüm verpakking en snij dunne plakjes.

Succes