Van Schip, Keurslager

Duroc d'Olives

Als kwaliteits-slager verkopen wij kwaliteitsvlees. Voor het varkensvlees hebben wij gekozen voor Duroc d’Olives.

Duroc d’Olives is een Belgisch kwaliteitslabel van lekker, mals en sappig varkensvlees. Het vlees kenmerkt zich door het intramusculaire vet (in het spierweefsel) en de ouderwetse smaak. Dit wordt ook wel ‘gemarmerd vlees’ genoemd. Het betekend dat deze marmering het vlees sappiger en malser maakt. 

Duroc staat voor kwaliteit en smaak. Het principe is eenvoudig: wie vlees van topkwaliteit wil, moet in de eerste plaats zijn dieren goed verzorgen en behandelen. Daarom hechten ze veel belang aan dierenwelzijn: een goede huisvesting, gezonde voeding, rustige behandelingen, diervriendelijk transport en een behoedzaam slachtproces. 

Duroc d’Olives varkens leven niet buiten in de wei maar in goed verzorgde en geventileerde stallen met veel daglicht. Dankzij deze geconditioneerde huisvesting kunnen ze zeer hygiënisch werken en daardoor het aantal ziektes tot een minimum beperken. De varkens worden voorzien van o.a. speelgoed zodat ze afleiding hebben en niet elkaar gaan vervelen. Er is Voortdurend vers voer en vers drinkwater. De stallen hebben extra lange voerbakken, daardoor kunnen ze allen gelijktijdig eten en hoeven ze niet  te “vechten” voor hun eten (geen stress). In het hok  zijn 3 soorten roosters: zwarte metalen, groen kunststof en vloer verwarmde platen. Hun behoefte doen ze op de zwarte metalen roosteers, hieronder worden de uitwerpselen regelmatig weggehaald en buiten de stal gescheiden opgeslagen (dus geen ammoniaklucht). De keramische platen zijn verwarmd d.m.v. slangen die de warmte opnemen in de hokken waar de zeugen (moeder varkens) liggen.  De groene roosters zijn van kunststof en voelen warm aan, daar gaan de varkens liggen. Bovendien is er in de stallen rustgevende muziek. 

ivo-en-jack-Duroc
Van-Schip-lowres-45

De voeding

Samen met specialisten van de universiteit van Gent, hebben ze de samenstelling van het voer na grondige studie ontwikkeld.

De samenstelling van het varkensvoer is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De basis is mix van pure granen (tarwe, gerst, mais), vezels en eiwitten. Met olijfolie als vetbron.
Door deze formule te respecteren, kunnen ze de constante kwaliteit garanderen.

Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten en veel onverzadigde vetzuren. Omega 9 om precies te zijn. Doordat dit in het voer zit, krijgen de varkens een andere vetzuursamenstelling. Dit betekend dat je onbewust een ‘gezonder’ stukje varkensvlees eet. 

Het Duroc-vlees kenmerkt zich door het intramuculaire vet.Om de constante kwaliteit te waarborgen heeft Duroc dÓlives hun eigen beren (mannetjes varkens) op de boerderij. Ze worden geselecteerd op het intramusculair vetgehalte. Dit selecteren gebeurd d.m.v. een echo-test. Alleen met de beren die het meeste intramusculaire wet hebben wordt er gefokt.
Naast de verblijfplaats van de mannetjes varkens is een laboratorium waar ze het sperma controleren op viscositeit en kwaliteit. Samen met de echo van het spierweefsel bepalen ze met welke beren er gefokt wordt.

Bekijk hieronder het filmpje van het bezoek van slagers Ivo en Jack bij deze prachtige varkentjes.

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten