Filetrollade

Wilt u uw rollade/varkensrack mooi egaal gebraden?
Dan hebben wij een nieuwe braadmethode voor u met ongebruikelijke tijden en temperaturen. Vertrouw op ons want het resultaat is top.

  • Wij rekenen op ons want het resultaat is top! Wij rekenen op 150 tot 200 gram vlees per persoon. De rollade is al licht gezouten, extra zout en peper laten wij aan u over.
  • De rollade 5 minuten rondom bruin braden in de braadpan met een half pakje boter.
  • Daarna de pan zonder deksel in de oven, de hetel lucht kan dan bij het vlees komen. De temperatuur op 120 graden, de stand op “hete lucht”, dus alleen de ventilator aan en geen boven- of onderwarmte. De rollade 50-60 minuten in de oven.
  • Braadt u de rollade in de pan (dus zonder gebruik te maken van de oven) dan na het aanbraden nog 2 maal 15 tot 18 minuten nabraden.
  • Voor een schouderfiletrollade voor beide methodes een 1/2 uur extra rekenen.

Bij gebruik van een kernthermometer is de eindtemperatuur 58-60ºC in de kern. Heeft de rollade/varkensrack bijna (55 ºC) de juiste kern bereikt, maar bent u met het eten nog niet zo ver, verlaag dan de oventemperatuur naar 60ºC (hold stand). Op deze temperatuur zal de rollade/varkensrack lekker warm blijven, maar niet te gaar worden. Ons advies voor het braden van groot vlees is dan ook altijd: train een keer en speel tijdens de feestdagen de wedstrijd die gewonnen moet worden. Heeft u goed getraind, schrijf dan precies op wat u gedaan heeft (geheugensteuntje voor het spelen van de wedstrijd).

EET SMAKELIJK