De perfecte biefstuk
Goed vlees wordt alleen maar nog beter als we het op de juiste wijze bereiden.
Om de perfecte rosé (medium) gebakken biefstuk op het bord te krijgen, volgt u de volgende werkwijze:
* Neem een kogelbiefstuk van 125 gram.
* Haal deze ruim een half uur voor het bakken uit de koelkast. Dit voorkomt dat de binnenkant te koud is en daardoor niet goed gaart.
* Strooi zout en (vers gemalen) peper over de biefstuk.
* Doe een klontje boter in een koekenpan en verwarm dit op een hoog vuur.
* Zodra de boter is uitgeblust, geven we de biefstuk twee minuten per kant. Prik nooit met een vork in het vlees, ook niet bij het omdraaien, want dan lopen alle vleessappen eruit.
* Voor echt mals vlees laten we de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie.
Voor een biefstuk van 100 gram geldt de vuistregel:
* 2 tot 4 minuten rood
* 4 tot 6 minuten rosé
* 6 tot 8 minuten doorbakken