Van Schip, Keurslager

Indirect barbecueën

Indirect grillen raakt steeds meer in zwang. Het is echter bij veel mensen een nog onbekende manier van barbecueën. Als je indirect gaat grillen zal het vlees minder snel aanbranden. Dus minder stress (de grill-tijd duurt wel iets langer). Met onze goede kwaliteit houtskool en d.m.v. de juiste techniek barbecueën, zijn de kolen vaker te gebruiken. Kortom; alleen voordelen.

Om indirect te grillen heb je een bbq met een deksel nodig. Het vlees leg je op het rooster naast de plek waar de kolen gloeien. De deksel is nodig om de warmte in de bbq te houden. De temperatuur wordt geregeld d.m.v. de luchtstroom door de regelbare roosters in de bbq (in de bodem en deksel).
Uiteraard is het ook mogelijk om direct te grillen boven de gloeiende kolen (dus zonder deksel). Bij voorkeur dan met (waar mogelijk) voorgegaard vlees, zoals onze worstjes, hamburgers, drumsticks en spare ribs.

Om jullie kennis te laten maken met het indirect bbq-en gaan we deze zomer een aantal workshops voor beginners starten. 

In de bbq gebruiken we een goede en schone soort houtskool: Marabu, uit Cuba (zakjes van 5 kg) Het harde hout is eenvoudig aan te steken (met de Weber bbq-starter) en brandt langer. De temperatuur van het gloeiende houtskool reageert snel op het regelen van de luchtstroom in de bbq. Minder luchtstroom verlaagt de temperatuur. De briketten zijn van het merk ECHT : zuiver, branden langer en laten maar weinig as na.

Deze zomer komt er regelmatig een groot stuk BBQ vlees voor een mooi prijsje in de aanbieding. Deze reclames staan dan op onze FB-pagina. Dus blijf op de hoogte en like onze pagina.

Wij wensen jullie allemaal een fantastisch mooie BBQ-zomer toe!

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten