Van Schip, Keurslager

BBQ-workshops komen te vervallen

Vandaag op 24 maart volgt het onvermijdelijke bericht dat alle bbq-workshops komen te vervallen.
De enthousiaste bbq-liefhebbers die zich al voor de workshops hebben opgegeven moeten we teleurstellen.
Wij hopen jullie op een ander moment alsnog de kunst van het barbecueën door te kunnen geven.
Ben je geïntreesseerd in een workshop dan kan je wel een mail sturen. Komen er dit jaar workshop-avonden, dan sta je vast op de lijst (dit verplicht je tot niets).
Voor vragen en advies kan je natuurlijk altijd bij ons in de winkel terecht.

Voor de komende tijd wensen wij jullie en  alle mensen die jullie lief zijn sterkte toe.
Laten we allemaal  voorzichtig zijn én blijven.
Laten we er alles aan doen om met elkaar deze ‘onzichtbare oorlog’ gezond door te komen. Ik wens jullie van harte moed en liefde toe!

Namens al onze medewerk(st)ers en met warmte, Juul van Schip

 

Donders gezellige en leerzame BBQ-workshops!

Regelmatig verzorgen wij met veel plezier eersteklas bbq-workshops.
Tijdens deze workshops leer je veel over hoe je een barbecue optimaal kunt gebruiken en ook op welke manieren vlees de perfecte garing te geven.

Wil jij de (beginnende) kneepjes van het barbecueën onder de knie krijgen, pak dan deze unieke kans om het in één keer op de enige juiste manier te leren.
Onder leiding van drie bbq meesters/slagers wordt al snel duidelijk dat barbecueën geweldig leuk is om te doen.

Als je maar weet wát je moet doen!!

Wij geven 3 soorten cursussen. Natuurlijk wordt er op deze avonden gesmuld van het zelf gegrilde vlees inclusief een lekker drankje.

Binnenlopen vanaf 18:30 uur en beginnen om 18:45 uur, rond 22:00 is het afgelopen. De groepen: 15-16 personen.

Aanmelden kan via de mail: vanschipbbq@gmail.com

Vanwege ongunstige weersomstandigheden kan er een andere datum geprikt worden. 

Deze avonden hebben een educatief karakter waarin jullie ZELF aan de slag gaan, dus (luisteren naar de meesters :-) leren en doen in een ontspannen sfeer!

Basis workshop

In deze workshop ga je spelenderwijs leren hoe je moet grillen op een bbq met een deksel. Wij werken tijdens deze avonden met de Weber- barbecues omdat dit de meest voorkomende houtskool-bbq met deksel is.
Ook barbecueën we op Big Green Egg, maar de nadruk ligt op de Weber-bbq.

Er wordt uitgelegd hoe, wat en waarom indirect barbecueën (deksel op de barbecue) een must is. De basis wordt uitgebreid behandeld en er is alle tijd om jullie vragen te beantwoorden. Uiteraard gaan jullie zelf ook aan de slag.

Aandachtspunten

  • Soorten barbecues 
  • Houtskool en briketten
  • Temperaturen en het regelen hiervan
  • Diverse soorten vlees
  • Gereedschap
  • Schoonmaken
  • Gebruik maken van de deksel tijdens het barbecueën
  • Energiezuinig barbecueën 

Kosten per persoon: € 55,00

Gevorderden workshop

In deze workshop gaan we een stuk dieper op de materie in. Basiskennis van het barbecueën is daarom dus echt nodig!

We bespreken (en bereiden) onder meer verschillende grote stukken vlees, kerntemperaturen, marineren en roken. (het op het laatste moment houtsnippers mee laten roken bij sommige vleessoorten)

Aandachtspunten

  • Het grillen van grote stukken vlees  (o.a. Pulled Porc en Cote Boeuf)
  • Temperaturen en het regelen hiervan  (o.a. met de Bbq-guru)
  • Werken met Weber, Big Green Egg en Monolith 
  • Roken op de barbecue 
  • Kruidenrubs en marinades 

Kortom; alle informatie die nodig is om succesvol te barbecueën komt tijdens deze workshops aan bod.
Na afloop ben jijzelf: Barbecue- Meester!

Wij van Keurslagerij van Schip, zien ernaar uit om jullie binnenkort te mogen verwelkomen!

Kosten per persoon: € 55,00

BEEF workshop

Nieuw bij de BBQ-meester!

Deze workshop is bedoeld voor degene met een stevige BBQ-fundering en daarom een mooie aanvulling op de gevorderden-workshop. 

Aandachtspunten

  • Vitella tonate van kalfs Picania (voorafje)
  • Verschillen in smaak en bereiding van Nederlands rundvlees en graan-en gras gevoerd buitenlands vlees (Ierland, Nieuw Zeeland en Zuid Amerika).
  • Cote de Boeuf met chimmichurri
  • Beef-ribs, Flat Iron, Bavette, ribeye
  • Runder hamburgers en uitleg over de kwaliteit van (ons) rundergehakt.
  • Dessert van de BBQ
  • Verschillende manieren van het grillen met grote stukken vlees op de Weber en de Big Green Eggs

Kosten per persoon: € 70,00

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten