Van Schip, Keurslager

Crêpes Suzette

Een heerlijk nagerecht voor uw gourmetparty.

De flensjes kunt u maken van pannenkoekbeslag volgens de bereidingswijze die op het pak vermeld staat.
 
Ingrediënten:

  • sinaasappelsap
  • vanille-ijs
  • suiker
  • cointreau


Bereidingswijze:
Bak van het beslag in weinig boter een dun, goudkleurig flensje en neem het flensje uit het pannetje. Smelt nu 2 theelepels suiker in het pannetje, blus het met een 1/2 juslepel sinaasappelsap en roer de suiker los van de bodem. Leg het flensje terug in het pannetje, een bolletje ijs erop en schenk er wat cointreau bij (de liefhebbers mogen zelf bepalen hoeveel). Flambeer het geheel (door het pannetje iets schuin te houden boven de spiritusbrander). Probeer het flensje zo op uw bord te schuiven dat het dubbelgevouwen met het bolletje ijs ertussen op uw bord glijdt.

Nu kunt u ook van uw nagerecht genieten.
 

EET SMAKELIJK

Fricandeau in 't bakje

Speciaal voor de feestdagen hebben wij voor u een gemakkelijke manier om een stuk fricandeau om te toveren in een feestelijk gerecht.
 

  • Fricandeau in t bakje: een mooi stuk van de ham, kant-en-klaar gekruid in een braadbakje.
  • Alle stukjes fricandeau zijn ongeveer even groot en voldoende voor 3-4 personen.
  • De braadtijd is 50 minuten op 150 graden. Tijdens het braden kunt u het vlees een keer omdraaien.


Het is de bedoeling dat het vlees met bakje en al in de oven bereid wordt (zonder plastic). Bij deze braadmethode heeft u niet zoveel jus. Als u wilt kunt u er een losse peper-, room- of champignonsaus bijnemen.

EET SMAKELIJK

Carpaccio

Een heerlijk voorgerecht van ossenhaas.
 
Voor de echte carpaccio hoeft u niet naar een restaurant. Met onze kant-en-klaar gesneden ossenhaas kunt u het gemakkelijk zelf maken.

Ingrediënten:

  • ossenhaas
  • geraspte kaas
  • gemengde sla
  • kappertjes
  • Van Schip's carpacciodressing (gratis)
  • pijnboompitjes

Bereidingswijze:
Een half uur voordat u de carpaccio gaat maken haalt u de ossenhaas uit de diepvries. Ieder laagje vlees met het stukje plastic eronder legt u op het aanrecht. Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan zonder boter (schudden in de pan; pas op dat ze niet verbranden), als u de roosterlucht ruikt zijn ze goed.
In het midden van een groot bord maakt u een bedje van sla; sprenkel hierover een gedeelte van de carpacciodressing. Leg nu de ossenhaas omgekeerd op de sla en haal vervolgens het plastic velletje weg.
Strooi een beetje zout over het vlees. Garneren met de rest van de dressing, wat geraspte kaas, kappertjes, geroosterde pijnboompitjes en klaar is uw overheerlijk voorgerecht.
 
TIP: bij een buffet kunt u ook een grote schaal met carpaccio opmaken.
 

EET SMAKELIJK

Rollades

Filetrollade nieuwe stijl gebraden / Varkensrack

Wilt u uw rollade/varkensrack mooi egaal gebraden?
Dan hebben wij een nieuwe braadmethode voor u met ongebruikelijke tijden en temperaturen. Vertrouw op ons want het resultaat is top.

  • Wij rekenen op ons want het resultaat is top! Wij rekenen op 150 tot 200 gram vlees per persoon. De rollade is al licht gezouten, extra zout en peper laten wij aan u over.
  • De rollade 5 minuten rondom bruin braden in de braadpan met een half pakje boter.
  • Daarna de pan zonder deksel in de oven, de hetel lucht kan dan bij het vlees komen. De temperatuur op 120 graden, de stand op "hete lucht", dus alleen de ventilator aan en geen boven- of onderwarmte. De rollade 50-60 minuten in de oven.
  • Braadt u de rollade in de pan (dus zonder gebruik te maken van de oven) dan na het aanbraden nog 2 maal 15 tot 18 minuten nabraden.
  • Voor een schouderfiletrollade voor beide methodes een 1/2 uur extra rekenen.

Bij gebruik van een kerntermometer is de eindtemperatuur 58-60ºC in de kern. Heeft de rollade/varkensrack bijna (55 ºC) de juiste kern bereikt, maar bent u met het eten nog niet zo ver, verlaag dan de oventemperatuur naar 60ºC (hold stand). Op deze temperatuur zal de rollade/varkensrack lekker warm blijven, maar niet te gaar worden. Ons advies voor het braden van groot vlees is dan ook altijd: train een keer en speel tijdens de feestdagen de wedstrijd die gewonnen moet worden. Heeft u goed getraind, schrijf dan precies op wat u gedaan heeft (geheugensteuntje voor het spelen van de wedstrijd).

EET SMAKELIJK

Haasfiletrollade (in de pan gebraden)

De magere haasfiletrollade is al matig gekruid en gezouten, dus kant-en-klaar om gebraden te worden. Om een zo fijn mogelijk vleesgerecht op tafel te krijgen volgen hier enkele bereidingstips; daarbij is de haasfiletrollade van binnen net gaar.

  • Neem een stevige braadpan met een dikke bodem.
  • Smelt de margarine (ongeveer een ½ pakje).
  • Laat de boter bruisen en leg het vlees in de boter.
  • Rol de rollade rustig door de jus totdat er een lichte braadkleur op de buitenkant komt. Het gas op ¾ vuur.
  • De rollade nabraden met het deksel schuin op de pan. Het vuur iets lager draaien van ¾ naar ½ tot ¼.
  • Rol de rollade ieder kwartier voorzichtig om en giet er een beetje jus over, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
  • In totaal mag de rollade 30-35 minuten nabraden. De totale braadtijd komt dus op zo'n 3 kwartier.
  • Snij de rollade met een scherp mes in mooie dunne plakken.

EET SMAKELIJK

Kiprollade

Wilt u uw kiprollade mooi egaal  gebraden?
Dan hebben wij een nieuwe braadmethode voor u met ongebruikelijke tijden en temperaturen. Vertrouw op ons want het resultaat is top!

  • Wij rekenen ±150 - 200 gr vlees per persoon.
  • De rollade is al licht gezouten, extra zout en peper laten we aan u over.  
  • De rollade 5 minuten rondom bruin braden in de braadpan met een half pakje boter.
  • Daarna de pan zonder deksel in de oven, de hete lucht kan dan bij het vlees komen. De  temperatuur  op 140ºC , de stand op "hete lucht", dus alleen de ventilator aan en geen boven- of onder-verwarming.
  • Het groene pop-up metertje in de rollade prikken, zodat het puntje in het midden zit.
  • De rollade in de oven, todat het pinnetje uit het metertje steekt. De  geschatte braadtijd is 1 uur. 
  • Is de rollade goed zet de oven op 80 ºC om hem warm te houden, zonder dat hij te gaar wordt.

Succes

Schouderfiletrollade (in de pan gebraden)

De rollade is al matig gekruid en gezouten, dus kant-en-klaar om gebraden te worden. Om een zo fijn mogelijk vleesgerecht op tafel te krijgen volgen hier enkele bereidingstips.

  • Neem een stevige braadpan met een dikke bodem.
  • Smelt de margarine (ongeveer een ½ pakje).
  • Laat de boter bruisen en leg het vlees in de boter.
  • Rol de rollade rustig door de jus totdat er een lichte braadkleur op de buitenkant komt. Het gas op ¾ vuur.
  • De rollade nabraden met de deksel schuin op de pan. Het vuur iets lager draaien van ¾ naar ½ tot ¼.
  • Rol de rollade ieder kwartier voorzichtig om en giet er een beetje jus over, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
  • In totaal mag de rollade 1 uur tot 5 kwartier nabraden. De totale braadtijd komt dus op zo'n 5 kwartier tot 1½ uur.
  • Snij de rollade met een scherp mes in mooie dunne plakken.

EET SMAKELIJK

Sudderlapjes

Het is nu nòg makkelijker uw suddervlees ouderwets lekker te krijgen dankzij Van Schip's juspoeder. Dit cupje is voldoende voor: 1/2 liter jus en 500 - 700 gram suddervlees.
 
Hoe gaat u te werk:
Laat 50 gram croma of braadboter in een kleine braadpan op hoog vuur smelten. Breng het vlees op smaak met alleen wat peper en zout. Braad de runderlapjes aan; dit duurt ongeveer 2 x 2 minuten (net zoals een biefstukje). Het cupje juspoeder lost op in ½ liter water; goed de klontjes eruit roeren. Als de lapjes aangebraden zijn, haalt u ze uit de pan en giet het opgeloste juspoeder erin. Breng dit geheel aan de kook; de jus begint nu licht te binden. De lapjes kunnen terug in de pan en laat ze rustig 3 - 3½ uur sudderen (blub blub)*. Tijdens het sudderen kunt u de lapjes een keertje omdraaien.

*Vaak is het niet eenvoudig om de lapjes tegen de kook aan te houden. 
TIP: de oven op 100 graden Celsius en de pan met de deksel erop 3½ uur in de oven plaatsen. Het deksel op de pan; dan dampt de jus niet in.

Rosbief nieuwe stijl / Runderrollade

Wilt u rosbief/runderrollade mooi egaal rosé gebraden?Dan hebben wij een nieuwe braadmethode voor u met ongebruikelijke tijden en temperaturen. Vertrouw op ons want het resultaat is top.

Wij rekenen op ca. 150 tot 200 gram vlees per persoon. Het vlees op smaak maken met peper en zout. 
De rosbief 5 tot 10 minuten rondom bruin braden in de braadpan met een half pakje boter. Daarna de pan zonder deksel in de oven, de hete lucht kan dan bij het vlees komen. De temperatuur op 100 graden, de stand "hete lucht", dus alleen de ventilator aan en geen boven- of onderwarmte.
Stukken tot 800 à 900 gram 1 uur in de oven, grotere stukken tot 1200 gram 5 kwartier.
Na het braden kunt u de rosbief 10 minuten in aluminiumfolie laten rusten voordat u hem aansnijdt.

Bij gebruik van een kerntermometer is de eindtemperatuur ± 40ºC in de kern. Heeft de rosbief/rollade bijna (35ºC) de juiste kern bereikt, maar bent u met het eten nog niet zo ver, verlaag dan de oventemperatuur naar 55ºC (hold stand). Op deze temperatuur zal de rosbief/rollade lekker warm blijven, maar niet te gaar worden. Ons advies voor het braden van groot vlees is dan ook altijd: train een keer en speel tijdens de feestdagen de wedstrijd die gewonnen moet worden. Heeft u goed getraind, schrijf dan precies op wat u gedaan heeft (geheugensteuntje voor het spelen van de wedstrijd). Succes!

De perfecte biefstuk

Goed vlees wordt alleen maar nog beter als we het op de juiste wijze bereiden.
Om de perfecte rosé (medium) gebakken biefstuk op het bord te krijgen, volgt u de volgende werkwijze:

  • Neem een kogelbiefstuk van 125 gram.
  • Haal deze ruim een half uur voor het bakken uit de koelkast. Dit voorkomt dat de binnenkant te koud is en daardoor niet goed gaart.
  • Strooi zout en (vers gemalen) peper over de biefstuk.
  • Doe een klontje boter in een koekenpan en verwarm dit op een hoog vuur.
  • Zodra de boter is uitgeblust, geven we de biefstuk twee minuten per kant. Prik nooit met een vork in het vlees, ook niet bij het omdraaien, want dan lopen alle vleessappen eruit.
  • Voor echt mals vlees laten we de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

 
Voor een biefstuk van 100 gram geldt de vuistregel:

  • 2 tot 4 minuten rood
  • 4 tot 6 minuten rosé
  • 6 tot 8 minuten doorbakken

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten