Van Schip, Keurslager

Cowboy rosbief

Om ons assortiment verder uit te breiden bevelen wij u van harte aan om deze zomer een groot stuk vlees op de barbecue te bereiden. Fantastisch om uw gezin, familie, vrienden of buren mee te verrassen en te verwennen! 
Nieuw dit jaar, volop verkrijgbaar, echt lekker: een mooi stuk rundvlees die voor u kant- en klaar perfect op smaak gebracht wordt.

En we noemen het: Cowboy- Rosbief!!

Het vlees kruiden we met zeezout, twee soorten peper en de beste olijfolie. Om de kruiden de kans te geven goed in het vlees te trekken, wordt het geheel vacuüm getrokken. Gegarandeerd een succes als u zich daarna thuis aan de ‘spelregels’ houdt. Die zijn kinderlijk eenvoudig doordat wij het voorwerk al gefikst hebben!

Hoe u de rosbief gaart hangt af van uw barbecue:

• Barbecue zonder deksel (gas of kolen)
• Gasbarbecue met deksel
• Kolenbarbecue met deksel (o.a. Weber of Big Green Egg)

  • De grillmethode is anders dan u gewend bent. De volgorde van aanbraden en daarna nagaren draaien we om: eerst wordt het stuk vlees voorverwarmd in de hete luchtoven op 70°C tot een kern van 30-40°C (gewicht 800-900 gram: 3 kwartier, grotere stukken tot 1200 gram: 1 uur).
  • Nadat u het vlees uit de oven heeft gehaald legt u de rosbief direct op de hete kolen van de barbecue en wordt het vlees bruin gegrild.
  • Heeft u een barbecue met deksel dan kunt u de rosbief (d.m.v. indirect barbecueën, niet boven de kolen maar ernaast) zachtjes laten nagaren tot een kern van 40°C. U verpakt tenslotte het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Met een groot scherp mes snijdt u er prachtige plakken vanaf.

Van Schip, Keurslager

Odijkseweg 57b
3994AS Houten
0306375132

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten